Ekoaviisi 4 / 2016

05.07.2016

Kainuun jätehuollon kuntayhtymän uutiskirje

Sotkamon lajitteluasema palvelee myös perjantaisin

Sotkamon lajitteluaseman aukioloaikoja lisätään tilapäisesti. 1.7. - 30.9.2016 lajitteluasema on avoinna maanantain ja torstain lisäksi perjantaisin klo 12 - 18.

Lisäksi kesäkuukausina eli toukokuun alusta elokuun loppuun lajitteluasema on avoinna parillisten viikkojen lauantaina kello 10-13.

Lajitteluasemien asiakastyytyväisyyskyselyistä erinomaiset arvosanat

Asiakkaamme ovat erittäin tyytyväisiä lajitteluasemapalveluihin. Tämä selvitettiin asiakastyytyväisyyskyselyllä kesäkuussa kaikilla Ekokympin lajitteluasemilla. "Olemme aina saaneet erittäin hyvää ja ystävällistä palvelua ja neuvoja, jos on ollut jotain kysyttävää". "Aina ystävällinen ja asiantunteva palvelu". Kyselyssä parhaat arvosanat annettiin lajitteluaseman henkilökunnalle. Heitä pidetään asiantuntevina ja ystävällisinä. Lue lisää

Taloyhtiön jätetutkimus etenee

Mistä johtuu, että jotkut taloyhtiöiden asukkaat eivät lajittele jätteitään? Onko kyse ajanpuutteesta? Onko miesten ja naisten välillä eroja? Onko eri ikäisten ihmisten lajittelukäyttäytymisessä eroja? Kenen vastuulla jäteastiat oikeastaan ovat taloyhtiössä? Isännöitsijän vastuu?

Muun muassa näihin kysymyksiin haetaan vastausta Ekokympin taloyhtiötutkimuksella, joka alkaa olla loppusuoralla. Pohdintoja aiheesta Ekoaviisi-blogissamme:  http://ekoaviisi.blogspot.fi/

Nuorisoa kalasteltiin verkossa - kesäkisasta hyviä kokemuksia

Viranomaisen ei tarvitse olla kankea ja tylsä. Ekokymppi osoitti sen, kun järjesti ennakkoluulottomasti nuorille suunnatun kesäkisan. Se toteutettiin kokonaisuudessaan verkkomaailmassa, sosiaalisen median kanavissa. Kaksi iloista kesäkurrea hoiti pestiä ansiokkaasti Instragramissa, Facebookissa ja blogeissa. Kisamateriaaliin voi tutustua Instagramin tilillä @ekokymppi

Lue lisää http://ekoaviisi.blogspot.fi/2016/06/nuorisoa-kalasteltiin-verkossa.html

Vuolijoki - Otanmäki: Vaaralllisen jätteen ja sähkölaiteromun keräys kotitalouksille

Ekokympin kesäkeräys kodin vaaralliselle jätteelle ja sähköromulle on Vuolijoella ja Otanmäessä lauantaina 9.7.2016. Ekokemin rekka parkkeeraa Otanmäen Siwan pihaan kello 10.00 - 11.45 ja Vuolijoen Salen pihaan kello 12.15 - 14.00.

Keräykseen voi tuoda kotien vaaralliset jätteet, kuten jäteöljyt, polttonesteet, suodattimet, jäähdytys- ja jarrunesteet, romuakut, iskunvaimentimet, maalit, lakat, liuottimet, torjunta- ja suoja-aineet sekä vanhentuneet lääkkeet. Myös sähkölaitteita otetaan vastaan, esimerkiksi pesukoneet, jääkaapit, pakastimet, sähköhellat, televisiot, tietokoneet, radiot ynnä muut rikkinäiset tai poistettavat kodinkoneet ja pienlaitteet. Keräykseen voi tuoda myös loisteputkia ja lamppuja. Keräysrekkaan ei oteta paristojätettä, koska paristoille ja pienakuille on keräyslaatikot niitä myyvissä kaupoissa.

Vuolijoen ja Otanmäen alueella järjestetään vaarallisen jätteen ja sähköromun keräys, koska siellä ei ole niiden pysyvää vastaanottopistettä. Kajaanissa pysyviä vastaanottopaikkoja ovat Entrinki ja Majasaaren jätekeskus. Muualla Kainuussa vaarallinen jäte ja sähköromu viedään lajitteluasemille.

Markkinakatu

Kajaanin Markkinakatu avautuu tämän viikon keskiviikkona ja kestää lauantaihin. Ekokymppi on mukana tapahtumassa ja kysyy kadun kulkijoilta "Palaako pottu?"

Tervetuloa osastollemme - meillä on muun muassa arvontaa, jossa joka päivä voi voittaa pussillisen uusia pottuja. Meiltä saa myös tietoa oikeasta lajittelusta, kompostoinnista ja jätehuollosta ylipäätään. Nähdään Markkinakadulla, mukana myös oravamme Kurre Kainuulainen.

Hyvää kesän jatkoa
toivottaa Ekokymppi