Vaarallisen jätteen keräys Vuolijoen kotitalouksille

01.09.2014

Ekokymppi järjestää jälleen vaarallisen jätteen ja sähkölaitteiden keräyksen Otanmäessä ja Vuolijoella. Päivämäärä on 4. lokakuuta. Vanhaan tapaan ensin kerätään Otanmäessä Siwan vieressä kello 10 -11.45 ja Vuolijoella S-Marketin parkkipaikalla kello 12.15 -14.

Keräys on tarkoitettu vain kotitalouksille. Yritysten, kuten maatalousyritysten, on hoidettava vaarallisten jätteiden käsittely suoraan alan yrittäjien kanssa. Kotitaloudet voivat tuoda keräysrekkaan enintään 30 litraa jäteöljyä. Tätä suurempien määrien kuljetus ja käsittely keräyspaikalla voi aiheuttaa vaaratilanteita sekä ihmisille että ympäristölle.Vaarallisia jätteitä ovat öljyjen lisäksi myös maalit, liuottimet, liimat, akut, suodattimet, loistelamput ja energiansäästölamput. Myös lääkkeitä otetaan vastaan.

Sähkölaitekeräykseen voi tuoda muun muassa rikkinäisiä jääkaappeja, pakastimia, sähköliesiä, televisioita ja pienkoneita. Esimerkiksi ruohonleikkurit eivät kuulu sähkölaitekeräykseen, vaan ne kuuluu viedä kuivattuina (öljyt ja bensiinit poistettu) Majasaaren jätekeskuksen maksuttomaan metallinkeräykseen.