Suomussalmen ekopisteelle kameravalvonta

29.12.2011

Ekokymppi asentaa kameravalvonnan S-Marketin ekopisteelle Suomussalmella. Tarkoituksena on seurata jätesäiliöiden täyttymistä ja ekopisteen käyttöä. Ekopiste tarkoittaa keräyspaikkaa, jonne kotitalous voi viedä hyödyntämiskelpoista jätettä kuten paperia, kartonkia, lasia ja metallia.  Ekopisteet ovat vain kotitalouden jätettä varten. Yritysten hyötyjäte kuten pahvilaatikot on vietävä lajitteluasemalle tai laitettava yrityksen omaan kartonkikeräykseen tai energiajätteeseen.

Suomussalmella on kolme ekopistettä; kirkonkylän Siwan, Suomussalmen S-Marketin ja Maxi-Makasiinin piha-alueella. Maxi-Makasiinin eli Risteentien ekopiste on uusin – se valmistui noin vuosi sitten, mutta sen käyttö on ollut vähäisempää muihin verrattuna.

Lajitteluasemalle lastauslaituri
Suomussalmen lajitteluasemalle rakennetaan parhaillaan uutta lastauslaituria. Laituri on eräänlainen ajoramppi, josta roskat pudotetaan 30 – 40 kuution kannellisiin kontteihin - tämä helpottaa huomattavasti jätteiden tuontia. Rakentamisessa käytetään hyödyksi vuosien varrella kertyneet kiviainesjätteet. Laituri valmistuu vuoden alussa.

Lisätietoja Esa Kumpulainen, käyttöpäällikkö, 044 710 0059