Jätekeskuksessa avoimet ovet 19.9.2011

07.09.2011

Jätekeskuksella avoimet ovet

Majasaaren jätekeskuksessa on avoimet ovet maanantaina 19. syyskuuta kello 12 – 18. Tule tutustumaan nykyaikaiseen jätehuoltoon.

Jätekeskus tarkoittaa paljon muutakin kuin kaatopaikkaa. Hyödyntämiskelvottoman jätteen loppusijoitus eli kaatopaikka on vain osa toimintaa. Suurin osa kotitalouksien jätteistä on käyttökelpoista esimerkiksi maanparannusaineena tai polttoaineena.

Jätekeskuksen asiakkaalle tärkein paikka Majasaaressa on lajittelulaituri, jätetavaran kierrätyskatu. Siellä on siirtolavat, joihin asiakas pudottelee metalliromut, kiviainekset, puutavarat ja rakennuslevyt, laitospolttokelpoiset muovit, sohvat ja sekajätteet. Omat paikkansa on myös maalipurkeille, kartongeille, kyllästetylle puulle ja vaarallisille jätteille.

Avoimien ovien päivänä kävijöille esitellään kierrätyslaituria ja jätekeskusta laajemmin, esimerkiksi energiajätteen käsittelyä ja biojätteen kompostointia. Kiertokävelyllä jätepenkalle voi bongailla Majasaaressa viihtyviä lintuja.

Kotitaloudet voivat samalla reissulla tuoda maksutta* pahvia, lasia, posliinia, muovia, puuta, rautaromua, akkuja, öljyjä, liuottimia, kyllästettyä puuta ja tiilenkappaleita. Sähköromuja ei pidä kuljettaa Majasaareen asti, vaan ne voi viedä matkalla Entrinkiin Syväojankadulle.

Kävijöille tarjotaan pullakahvit tai mehut.

*Kotitalouksille em. jätteiden tuonti on maksutonta muulloinkin. Vain sekajätteestä ja lajittelemattomasta energiajätteestä peritään maksu. Sekajätteen tuonti maksaa 7,20 / säkki tai 17,70 /henkilöauton peräkärryllinen. Lajittelemattoman energiajätteen hinnat ovat 5,50 ja 11,66.