Romuralli lähestyy

24.05.2011

Romu loppunut Kainuusta?

Vasta muutama kyläyhdistys on ilmoittautunut mukaan kesän romuralliin. Alkaako metalliromu loppua kyliltä, Kainuun jätehuollon kuntayhtymän käyttöpäällikkö Esa Kumpulainen ihmettelee.

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä ja Kainuun Nuotta järjestävät jo perinteeksi tulleen metalliromun keräyskampanjan Kainuussa 28.6. – 31.7.

Paikallisina yhteistyökumppaneina ovat kyläyhdistykset, joille hyvitetään kerätystä metalliromusta keruuajankohdan käypä hinta. Romuautoista ei saa hyvitystä. Kyläyhdistykset hankkivat keruupaikan ja tiedottavat siitä alueidensa asukkaille.

Romukampanjaan ovat ilmoittautuneet Pyhäkylä ja Saarikylä Suomussalmelta, Hietaperä Kuhmosta. Soidinvaara Sotkamosta ja Vuoreslahti Kajaanista.

Romunkeräykseen kelpaa kaikki metalli. Sinne voi tuoda aitaverkot, piikkilangat, kattopellit, rännit, kiukaat, polkupyörät, maatalouskoneet, tyhjät tynnyrit avonaisina, romuajoneuvot ja muut kierrätysmetallit. Myös kodin pienmetalli otetaan vastaan esimerkiksi tynnyriin tai metalliseen pönttöön pakattuna.

Kyläyhdistykset vastaavat keräysalueen siistimisestä sen jälkeen, kun romut on noudettu kampanjan päätyttyä.

Lisätietoja
Käyttöpäällikkö Esa Kumpulainen
Kainuun jätehuollon kuntayhtymä
puhelin 044 7100059.