Ukkohallaan ekopiste

08.11.2010

Ukkohallassa voi nyt kierrättää

Ukkohallan matkailukeskukseen Hyrynsalmelle on perustettu ekopiste. Nyt lomailijat voivat lajitella uusiokäyttöön tavallisimmat kierrätyskelpoiset jätteet, kuten lasit, säilykepurkit, nestekartongit ja keräyspaperit.

Eko-Kympin keräyspiste sijaitsee Hotelli Gasthallan vieressä, eli se on kaikkien Ukkohallassa lomailevien kulkureitin varrella.  Ekopisteessä on 4 – 6 kuution suuruiset vihreät pikakontit keräyspaperille, kartongille, lasille ja pienmetallille.

Kierrätettävän jätteen lajitteluohjeet ovat eri alueilla erilaiset. Lomalla pääseekin tutustumaan erilaisiin jäteohjeisiin kuin kotona ja voi vertailla.

Keräyspaperin lajittelu on Ukkohallan lomalla yhtä helppoa kuin kotonakin, eli keräyskonttiin kelpaavat lehdet, esitteet ja esimerkiksi tulostinpaperit.

Kartonkikeräykseen voi viedä kaikki nestekartongit eli maito- ja mehutölkit, myös pinnoitetut. Sinne kuuluvat myös muro- ja ryynipakkaukset ja muut pahvilaatikot litistettyinä sekä jauhopussit.

Pienmetallin lajitteluohjeet ovat yleiset, eli metalliset säilyketölkit, pantittomat juomatölkit, pullonkorkit ja alumiinifoliot kelpaavat kierrätettäväksi uuteen käyttöön.  Keräyslasin ohjeet vaihtelevat eniten, sillä lasia käytetään eri tarkoituksiin.

Esimerkiksi Oulussa keräyslasiin kelpaavat vain purkit ja pullot, mutta Ukkohallassa ja koko Kainuussa lasinkeräysastiaan voi laittaa myös posliinia ja keramiikkaa.

Lajitteluohjeita löytyy Eko-Kympin sivuilta, esimerkiksi yleisesite Lajitellen hyötykäyttöön
http://www.eko-kymppi.fi/uploads/files/yleisesite__kaikkikunnat1.9.10.pdf